Sporskifte

Sporskifte

Forandringssamtaler til sårbare ledige

Ledighedsforløb har forskellige faser. For at strukturere disse og skabe en tydelig retning, er det nødvendigt at opstille klare mål og delmål. Det fremmer både meningsfuldhed, sammenhæng, handlekraft og tiltro til fremtiden. I sporskifteforløbet hjælper Inwork den ledige med at finde en meningsfuld retning. Vi arbejder med at identificere motivation og forandringsønsker, som kan bidrage til at opløse en fastlåst situation.

Forløbet består af samtaler med en faguddannet konsulent. I samtalerne har vi fokus på at danne overblik over den lediges livssituation. Vi hjælper med at se muligheder og veje til en fremtid på arbejdsmarkedet. Der vil være fokus på værktøjer til mestring, herunder at identificere konkrete ændringer, som understøtter en balanceret hverdag.

Individuelt forløb

Alle forløb tilrettelægges individuelt og tilpasses eventuelt særlige hensyn. Der inddrages de indsatser, som deltager og mentor finder relevante. Det kan være:

  • Netværkssamtaler
  • Uddannelsesbesøg
  • Virksomhedsbesøg
  • Kontakt til relevant behandling
  • Kontakt til relevant socialfaglig indsats

Inwork arbejder med udgangspunkt i en systemisk forståelse af den lediges liv og inddrager de parter, der er relevante for forløbet. Forløbet indledes med at udarbejde en kortfattet problembeskrivelse, som deles med henviser. I et afsluttende notat peges der på relevante tiltag og indsatser, som kan bringe den ledige tættere på en varig tilknytning til arbejdsmarkedet.

Målgruppen for sporskifteforløb er sårbare ledige. Det kan være sager, hvor både den ledige og sagsbehandler har svært ved at identificere de næste skridt. Det kan være forløb, hvor den ledige mister motivationen, eller har vanskeligt ved at finde frem til egne ønsker. Det kan også være sager, hvor en plan er mislykkedes, og der er brug for nye perspektiver.

For yderligere information og tilpasning til jeres målgruppe, kontakt os her.

VIL DU HØRE MERE?

Ring til os, eller udfyld kontaktformularen, så vender vi hurtigst muligt tilbage på telefon eller mail.
Eller søger du en af vores medarbejdere – find medarbejder her

Kontakt os
Kontakt inwork Aalborg